Natuursteen tegels voor buiten: wat zijn de beste types steen om te gebruiken?

Natuursteen tegels voor buiten: wat zijn de beste types steen om te gebruiken?

Natuurstenen tegels voor buiten zijn altijd een van de meest geliefde keuzes voor buitenruimte geweest. De intrinsieke kwaliteiten en de originele uitstraling van de natuur zorgen ervoor dat de buitenvloeren als een camouflage opgaan in de omgeving.

natuursteen tuinenIn elk woon- of bedrijfsgebouw is de buitenvloer de ruimte die alle wreedheden van veranderende weersomstandigheden en voetverkeer ervaart. Daarom is de planning en het ontwerp een briljante combinatie van wetenschap en kunst met technische kenmerken en esthetiek, zodat het decennia lang intact en verleidelijk blijft.

Bij het kiezen van natuurstenen vloeren voor buiten, is het essentieel om te letten op de mate van verdichting en porositeit die de wateropname beïnvloeden. Minimale porositeit zorgt ervoor dat het zeer goed bestand is tegen vochtigheid, wisselende temperaturen en uitglijden, terwijl het ook bestand is tegen veel voetverkeer en barre weersomstandigheden – dit alles draagt ​​bij aan de veiligheid. Evenzo is het ook de moeite waard om rekening te houden met de schoonmaak- en onderhoudsvereisten om te genieten van een ontspannen verblijf op terrastuinen, achtertuinen of open balkons.

De meest betrouwbare opties voor stenen vloeren

1. Marmeren vloeren

natuurstenen vloeren buiten

Premium kwaliteit marmeren vloeren Marmeren platen en marmeren blokken zijn een rijke en duurzame keuze voor terrassen, trottoirs en zwembadterrassen. De mogelijkheid om verschillende afwerkingen aan te brengen, waaronder een ruw en rustiek oppervlak, maakt het antislip en veilig voor gebruik in natte ruimtes.

Omdat ze poreus van aard zijn, blijven ze koel onder de voeten, daarom zijn ze een geschikte keuze voor warme klimaten. Door een goede afdichting en coatingbehandeling is de marmeren vloer waterdicht.

Eventuele nadelen kunnen zijn

    • Zonder verzegeling en coating is marmer gevoelig voor vlekken, krassen en wateropname.
    • Gepolijst marmer is vatbaar voor krassen en wordt daarom niet aanbevolen voor buitenvloeren. Een onjuiste installatie van marmeren vloeren kan breuken, spaanders en scheuren veroorzaken.

Kies uit een grote verscheidenheid aan marmer van topkwaliteit, bestaande uit gele, roze, witte, groene, bruine of zwarte kleuren. Wit marmer komt uit een exclusieve collectie die wordt gebruikt om de buitenvloeren te leggen. De steen glanst als een spiegel met de weerkaatsing van het zonlicht en houdt ook de omgeving koel in een warm en vochtig klimaat.

2. Granieten vloeren

In natuursteen zijn granieten platen of blokken een van de sterkste met een breed scala aan kleuren, aders en patronen. De steen laat geen water of andere vloeistoffen doordringen en is daarom een ​​uitstekende keuze voor buitenruimte. Granieten vloeren bieden een hoge duurzaamheid en blijven een generatie intact zonder te vervagen.

3. Leistenen vloeren

Leisteen is een fijnkorrelige natuursteen die vanwege zijn technische eigenschappen past in ruimtes als opritten, veranda’s enz. Leistenen vloeren zijn niet poreus en van nature bestand tegen water, vuur, vlekken en uitglijden. Het is eenvoudig te installeren en vereist reiniging en onderhoud, alleen een bezem of een vloermop en milde zeep. Vanwege dergelijke eigenschappen wordt leisteen beschouwd als een van de veiligste materialen voor buitenvloeren.

Alles over tuintoestellen - populus4. Kalksteenvloeren

Kalksteenvloeren voor buiten Huiseigenaren die van houten vloeren houden, kunnen kalksteen gebruiken als een goedkoper en duurzamer alternatief dat hout op een natuurlijke manier nabootst. Het is een veerkrachtige vloeroptie voor buitengebruik met een harde samenstelling. Maar aangezien kalksteenvloeren kwetsbaar zijn voor temperaturen onder het vriespunt en poreus van aard zijn, is het aanbrengen van een goede kit een must.

5. Exotische stenen

Exotische stenen zijn door de mens gemaakte stenen die op maat kunnen worden gemaakt om aan specifieke omstandigheden te voldoen. In wezen zijn ze niet-poreus en vertonen ze geen scheuren, poriën, gaten of andere intrinsieke tekortkomingen. Vanwege hun technische samenstelling hebben exotische stenen vloeren geen bescherming met kit nodig en zijn ze sterker dan natuursteen.

6. Zandstenen vloeren

Zandstenen vloeren kunnen een ideale oplossing zijn voor terrastuinen, opritten, garages. enz. De steen is buitengewoon goed bestand tegen slijtage buitenshuis en is bestand tegen zuren, hitte en weersinvloeden. Zandsteen met een geslepen afwerking heeft de meeste voorkeur voor buitenvloeren.