Natuursteen Badkamer: Welke types natuursteen zijn perfect voor de badkamer?

Natuursteen Badkamer: Welke types natuursteen zijn perfect voor de badkamer?

Duurzaam en resistent. Natuursteen is een goede keuze voor badkamervloeren en wanden. Hieronder leggen we de verschillende soorten, formaten en afwerkingen van steen uit die momenteel worden gebruikt voor de meest vochtige plek in huis.

Wanneer u uw favoriete steen voor uw badkamer kiest, moet u zeker zijn van het gebruik ervan. U kunt dit natuurproduct kiezen voor vloeren en wanden maar ook voor de binnenafwerking van uw douche of op het wastafelblad. U moet er in ieder geval voor zorgen dat de natuursteen die u op je badkamer wilt plaatsen geschikt is voor natte ruimtes. Hoewel ingangen, foyers en woonkamers de belangrijkste aandachtspunten van veel huizen zijn, maken de meeste potentiële huizenkopers er een punt van om door keukens en badkamers te lopen, die overigens twee van de duurste verbouwingsprojecten zijn. Huiseigenaren die badkamerrenovaties in gedachten hebben, moeten niet vergeten dat deze projecten slimme investeringen zijn, omdat ze het totale eigen vermogen kunnen vergroten en eigendommen beter verhandelbaar kunnen maken. Het zijn niet alleen potentiële kopers die worden aangetrokken tot stijlvolle badkamers. Ook taxateurs beschouwen ze als een toegevoegde waarde. Natuursteen is de beste keuze bij het plannen van een badkamerrenovatie, en de volgende stenen worden het meest aanbevolen.

marmeren tegels badkamer1. Marmer

Marmer is vaak de eerste optie die huiseigenaren overwegen, en het gaat verder dan esthetiek. Huizenkopers twijfelen misschien aan een hoge verkoopprijs totdat ze “marmeren badkamers” tegenkomen en de bijbehorende foto’s zien. Carrara-marmer is een populaire en dure optie, maar er zijn veel andere keuzes.

Turks marmer wordt bijvoorbeeld gewonnen uit steengroeven in de buurt van de Zee van Marmara en heeft een roomwitte uitstraling met zeer aantrekkelijke lijnpatronen. De eerste toepassing van het afdichtmiddel op marmer maakt het voor huiseigenaren gemakkelijk om oppervlakken er als nieuw uit te laten zien met een speciaal samengestelde afdichting voor marmer en graniet.

2. Speksteen

In vergelijking met marmer is speksteen een onderhoudsarme optie voor badkamers. Er is echter één belangrijk verschil bij het verzegelen. Om de zes maanden moet u zware lagen minerale olie van voedingskwaliteit gebruiken om te beschermen tegen vlekken en andere schade. Hoewel speksteen in vele kleuren verkrijgbaar is, wordt lichtgrijs vaak op Noord-Amerikaanse markten verkocht, maar dit type steen wordt na verloop van tijd natuurlijk donkerder.

3. Onyx

Als budget geen probleem is, loont het om te gaan winkelen voor onyx-platen om te installeren als werkbladen, douchecabinewanden en kuipomrandingen. Van alle natuurstenen onderscheidt onyx zich dat het het meest waarschijnlijk in sieraden wordt veranderd, omdat het er na afwerking gewoon prachtig uitziet. Hoewel er in Mexico en Brazilië veel onyx wordt gewonnen, is het nog steeds prijzig omdat de meest opvallende blokken een zeer grote vraag creëren. Net als marmer is onyx erg kwetsbaar en vereist het regelmatig onderhoud.

blauwe hardsteen badkamer4. Blauwe hardsteen

Er wordt veel blauwe hardsteen gewonnen, waardoor het een betaalbare keuze is voor badkamerrenovatieprojecten. Heel wat badkamers zijn versierd met blauwe hardsteen uit Pennsylvania, en de meest populaire afwerking is verzoet of geborsteld voor een aantrekkelijke rustieke uitstraling.

Blauwe hardsteen ziet er beter uit als vloertegels of verticale lambrisering dan als werkbladen. Een meer stijlvolle keuze is een mozaïekinstallatie of een mix van dingen met leisteen. Blauwe hardsteen zorgt vaak voor een prachtig contrast met een moderne make-up spiegel of een gewone spiegel!

5. Kalksteen

Enkele van de meest luxueuze spa’s ter wereld hebben kalkstenen vloeren, muren en balies, en dit komt waarschijnlijk door de oude Romeinse baden in het Engelse graafschap Somerset. De meeste kalksteen die in Noord-Amerika wordt verkocht, heeft een aardse beige kleur met delicate patronen en is over het algemeen goedkoper dan marmer en speksteen. In een kamer zoals een badkamer of keuken maakt u zich misschien zorgen over schadelijke bacteriën en hoe u deze op natuursteen kunt voorkomen of verwijderen.